מאבק באלימות נגד נשים וילדים הוא עבורי שליחות, וזוהי משימת חיי מזה כעשרים שנה. אני פועלת עם גופי חינוך ורווחה, עם ארגונים עמיתים, עם קובעי מדיניות ועם עסקים כדי להפוך את החברה שלנו לבריאה ובטוחה יותר.
כמנכ"לית עמותת אל הלב המתמחה בחינוך למניעת אלימות, אני פועלת להנגשת כלים להתמודדות עם מצבי סיכון ואלימות במסגרות חינוך, בריאות ורווחה, מקדמת שיתופי פעולה מקצועיים ברמה העירונית והארצית וחותרת להבאת שיטת ESD, הגנה עצמית מעצימה, לתודעה הציבורית בישראל.
אבן דרך בעשייה של עמותת אל הלב אותה קידמתי בשנים האחרונות היא תכנית "עיר בטוחה" בירושלים, שיוצאת לדרך בימים אלה. במסגרת התכנית, בחודשים הקרובים יועברו קורסים בשיטת אל הלב ללמעלה מ-1,000 נערות ונערים בגילאי תיכון, להטמעת כלים לזיהוי ולהתמודדות עם מצבי סיכון ואלימות.
שלכולנו מגיעה נגישות לידע, למיומנויות ולחיבור לכוח שבנו, ושהמפתח לריפוי מגיפת האלימות טמון בחינוך מגדרי רב מימדי
בשנה הקרובה, וגם לאחריה, אני פועלת להעמיק ולהרחיב בתחום שילוב ידע וכלים למניעת אלימות במערכת החינוך בירושלים ובישראל – הן באמצעות שיתופי פעולה משמעותיים לחינוך תלמידות ותלמידים לשמירה על גבולות אישיים, ולהתמודדות עם אלימות לסוגיה הרבים, והן באמצעות הקניית שיטת אל הלב לצוותי חינוך והוראה.
התפתחות גישות למניעת אלימות בישראל ובעולם, מניעת אלימות במפגש עם גישות פמיניסטיות
פעילות ופעילים בעיר בתחומי העשייה החינוכית, הקהילתית והטיפולית.
מניעת אלימות במסגרות חינוכיות וטיפוליות, אקלים שוויוני ובטוח במקום העבודה, דילמות ארגוניות וניהוליות
אני חולמת על ירושלים שכל תושביה יהיו חופשיות וחופשיים לממש את זהותם האישית, החברתית והתרבותית, על עיר שבה הקשבה תהיה נר לרגלינו, ותאיר על העושר האנושי העצום שחי ונושם כאן. אבן יסוד חיונית בדרך לחופש הזה הוא חוויית ביטחון, והידיעה שבידינו להפחית את שיעור הנפגעות מאלימות, אם רק נצליח להנחיל חינוך למניעת אלימות כחלק מכישורי החיים שנשים, בני נוער וילדים לומדים במהלך חייה, דוחפת אותי קדימה.